Art by u/erenink

Капитан Марвел/Captain Marvel

Captain Marvel(Carol Danvers) Карол е свръхчовешки силна като може да абсорбира различни видове енергия и да увеличи многократно физическата си сила. Тя е способна да се движи и да ускорява до високи скорости, които човек никога не би могъл да постигне. Мускулатурата на Карол произвежда значително по-малко токсини на умора по време на физическа активност, отколкото мускулатурата на обикновен човек. Тя може физически да се упражнява при максимален капацитет за около 24 часа, преди умората да я настигне. Въпреки това, тя е способна да насочва абсорбираната енергия, за да повиши издръжливостта си на по-високи нива. Тъканите на тялото й са значително по-твърди и по-устойчиви на физически наранявания от тези на обикновен човек. Капитан Марвел е способна да издържи патрони с висок калибър, силни удари, падане от големи височини, излагане на крайни температури и налягания, и мощни енергийни взривове, без да претърпи нараняване. Докато канализира енергията, която е усвоила, нейната издръжливост се разширява до още по-голяма степен.

Art by Tom Kelly

Черната Пантера/Black Panther

В далечното минало метеорит от вибраниум се разбил в Уаканда и бил открит от местните. Смятайки, че външните хора ще използват Уаканда за този ценен ресурс, владетелят, крал Т'Чака, както и баща му и другите пантери преди него са затворили страната си от външния свят. Т'Чака е убит от Улисес Клау в опит да завземе контрола върху вибраниума. Т’чала успява да се опълчи на Клау и да го принуди да избяга. Когато се завръща в Уаканда, Т‘чала трябва да бъде провъзгласен за следващият крал и да стане Черна Пантера, но той отказва короната, защото не е готов да бъде лидер и предава властта на чичо си С‘иан. Т’чала успешно преминава изпитанията, за да стане Черна Пантера. Печели титлата и атрибутите на Черната пантера, побеждавайки различните шампиони от племената на Уаканда. Едно от първите му действия е да разпусне и изгони тайната полиция на Уаканда - и нейният водач, ловецът Бял вълк. Той продава малки порции вибраний на научни институции по света, натрупвайки богатство, което използва, за да се въоръжи с нови технологии. Т’чала вече с мантията на Черната Пантера става крал на напредналото африканско кралство Уаканда, който трябва да защитава земята си от разцепление. И да се справи с врагове както отвън така и вътре в страната. Способността му да черпи знание от предшествениците си, които са носили мантията на Черната пантера му дава предимство в схватките с неговите противници. Друга забележителна част от неговият боен аресенал са многократно завишената му сила, скорост, рефлекси, ловкост, издръжливост и сетивност.Той е майстор на бойните изкуства, тактики и е изобритателен стратег.

Art by Alvaro Martinez

Железният човек/Iron Man

Антъни Едуард Старк е син на богат индустриалец и ръководител на Stark Industries, Хауърд Старк и Мария Старк. Момче гений, той влиза в MIT на 15-годишна възраст, за да учи инженерство, а по-късно получава магистърски степени по инженерство и физика. След като родителите му са загинали в автомобилна катастрофа, той наследява компанията на баща си. Богат американски бизнес магнат, плейбой и изобретателен учен, Тони Старк страда от тежка травма в гърдите по време на отвличане. Когато неговите похитители се опитват да го принудят да изгради оръжие за масово унищожение, той вместо това създава захранван костюм, за да спаси живота си и да избяга от плен. По-късно Старк развива своя костюм, добавяйки оръжия и други технологични устройства, които е проектирал чрез своята компания, Stark Industries. Той използва костюма и следващите му версии, за да защити света като Железния човек.

Art by Marko Djurdjevic

Човекът Паяк/Spider man

Питър Паркър е стеснителен тийнейджър пренебрегван от връстниците си, заради отличните оценки и доброто си държание в училището. Той е сирак, живеещ с чичо си Бен и леля си Мей. На едно научно изложение Питър е ухапан от паяк, попаднал под радиоактивни лъчи. Момчето започва да се чувства зле от ухапването, но след това открива, че има удивителни рефлекси и бързина, също и способност да се катери по стените, подобно на паяк. Може да се придържа към повечето повърхности, има свръхчовешка сила и е приблизително 18 пъти по-пъргав от обикновен човек. Комбинацията от акробатичните му скокове и изстрелването на паякови нишки от китките му позволяват да пътува бързо от едно място на друго. За да тества силите си, а и да спечели малко пари, Питър се включва в състезание по борба. Облечен с абсурдна маска той показва нечовешка ловкост и сила, надвивайки непобеден досега борец. Спечелил слава и известна парична сума, Паркър се залавя да направи по-атрактивен костюм, под който да скрие личността си. Нарича новото си превъплъщение Спайдър-Мен. С този вид той се появява в редица телевизионни шоута и става знаменитост в целия свят. Една вечер, уморен от поредното представление, Питър оставя един престъпник да се измъкне. След време пред дома на приемните му родители той вижда отпред полицейска кола и научава, че чичо му Бен е бил смъртоносно прострелян от крадец, опитващ се да обере дома. Спайдър-Мен хваща убиеца и разпознава престъпника, който преди време е допуснал да се измъкне. Питър разбира, че с голямата сила идват и големите отговорности. След смъртта на чичо Бен семейството изпада в парични затруднения. Сама, леля Мей не може да покрие сметките. Въпреки желанието да се откаже от превъплъщението си, Питър Паркър продължава да се изявява пред публиката като Спайдър-Мен, за да подпомогне леля си. Неочаквано обаче шоуто е спряно, заради нападките на влиятелния издател на Дейли Бюгъл Джей Джона Джеймисън, който смята костюмирания супергерой за обществено опасен. Дори когато Спайдър-Мен, спасява сина на редактора, Джон Джеймисън – пилот на совалка, от катастрофа, това само увеличава анти-кампанията към маскирания герой. Накрая дори самата леля Мей споделя, че се надяват да хванат този обществен злодей Спайдър-Мен.

Hulk by Blaz Porenta

Хълк/Hulk

Брус Банер(Хълк) има опит в областта на биологията, химията, инженерството, медицината, физиологията и ядрената физика. Използвайки това знание, той създава модерна технология, наречена "Bannertech", която е равна с технологичното развитие на Тони Старк или Доктор Дум. По време на експерименталната детонация на гама-бомба ученият Робърт Брус Банер спасява тийнейджъра Рик Джоунс, който се е качил на тестовото поле. Банер избутва Джоунс в окоп, за да го спаси, но самият той е ударен от взрива, като поглъща огромни количества гама-лъчи. Той се събужда по-късно на пръв поглед невредим, но тази нощ започва трансформацията му в огромно и силно създание. Банер се трансформира физически в Хълк, когато е подложен на емоционален стрес. Нивото на сила на Хълк обикновено се предава пропорционално на неговото ниво на гняв. Хълк е устойчив на нараняване или увреждане равняващо се на еквивалента на слънчевите температури и ядрени експлозии. Доказано е, че той има както регенеративни, така и адаптивни способности.

Close Menu