Спалня като на супергерой – как да го постигнете?

Стиловете в интериора на детската стая са много разнообразни и ярки в сравнение с интериора на другите стаи. Можете да създадете универсален стил, който ще бъде актуален във всеки възрастов период на детето, или можете да експериментирате и да промените външния вид на стаята, докато детето расте, като вземете предвид неговите интереси и увлечения – например любимия супергерой.

Условно стиловете могат да бъдат разделени на класически, модерни и тематични групи, които се различават по дизайна на мебелите, декора и основните цветни акценти. 

Детската стая за момче е забавна, закачлива и любима за вашия син, особено ако е с тематика на някой от любимите супергерои на детето.   

дете държи играчка батман

Стил „Marvel“  

Marvel е корпорация за създаване на комикси, филми и сериали за различни супергерои и техните врагове – злодеи. Те са популярни не само в родината си – в САЩ, и у нас има достатъчно фенове. Много момчета и момичета мечтаят, детската им стая да бъде декорирана в стила на любимите им герои от филмите Spider-Man, Avengers, Hulk, X-Men. 

Напълно възможно е. Най-добре е да започнете да декорирате стая в стил Marvel със селекция от фототапети. Това е най-лесният вариант да придадете на помещението подходяща атмосфера. 

Изображението на стената не трябва да е единственото споменаване на супергерои, трябва да добавите още няколко фрагмента в този стил. Това могат да бъдат килими, възглавници, рафтове, елементи от екипировката на любимите герои. Може да замените фототапетите с поредица от плакати от любими списания. Може да го направите заедно с детето и след това да оформите стената. Ако изберете мебели в тъмни тонове, можете да създадете пълния ефект на нощен град, където работят супер-героите. 

А може да направите стаята в светли и спокойни тонове, но все пак в стилът на любимите персонажи. Просто оставете стените светли, изберете не твърде мрачни плакати и други елементи на дизайна – и желаният ефект ще бъде постигнат. Такива стаи са подходящи не само за момчета, но и за момичета. 

Стая Супергерой – Стил Spider-Man 

Един обикновен и срамежлив младеж, който през нощта се превръща в безстрашен и сръчен човек-паяк, който може да скочи от покрива на един небостъргач на покрива на друг, изкачва се на отвесна стена, за която няма прегради. Spider-Man се превърна в символ на ловкост и свобода за момчетата. 

Стаята на момчето в стил Спайдърмен има градски стил, където всичко е ясно и лаконично. Мебелите за спалнята и интериорните предмети имат ярки червени и сини нюанси, стилизирани като град. Страничните и вътрешните стени на шкафовете и леглата са сини, а фасадите са боядисани в лилави тонове на залязващото слънце. Паяжината и смелият човек-паяк са символи на интериора. 

Всяко момче на тази възраст има своя любим анимационен герой или филмов супергерой. Именно този елемент трябва да се появи в стаята на детето. Този подход прави стаята уникална и интересна за момчето. От друга страна е изключително важно да не се прекалява с тематичните вложки и елементи на декора, в противен случай стаята ще „притиска“ малкия обитател и много бързо ще предизвика неприязън към любимия му супергерой. 

Например, ако едно момче харесва Superman, тогава неговото изображение може да бъде отпечатано върху тапет или да бъде поставено като плакат с голям формат. Два или три малки предмета, подходящи по стил, ще допълнят интериора. Резултатът е оригинален интериор, който ще се хареса на всяко момче. Дори детето да промени интересите си и вече да се интересува от техники, тогава можете да промените ситуацията доста безболезнено. Просто трябва да поставите нов плакат на мястото на стария, да промените атрибутите и новата стая е готова. 

Стая с костенурките Нинджа 

История от нашето детство, но все още популярна сред момчетата, е поредица за костенурките Нинджа, перфектно овладели бойното изкуство. Мотото на костенурките е „Хубаво е да си костенурка“.  

Стаята на костенурките има характерен зелен цвят, по стените се залепват плакати или се рисуват изображенията на костенурките Леонардо, Рафаел, Микеланджело и Донатело. 

дете облечено с мантия на супер герой

Има голямо разнообразие от теми за стаи за момчета. Всички те са много различни, цветни и уникални. Мебелите в детската стая са едно удобно съхранение, един вид „организационна“ система, приучаваща децата на акуратност и ред. 

Детска стая за момче не е само интериор за детето. Тя разкрива характера, хобитата и таланта на малкия „герой“. Интересното и обмислено пространство му позволява да играе с връстници, да отделя време за спорт и тренировки и да показва лидерски качества от ранна възраст. 

Close Menu