Топ 10 супергерои на всички времена
superheroes comics in a store

Комикс индустрията, игрите, филмите, цялата поп култура е пълна с образите на десетки супергерои, дело най-вече на компаниите Marvel и DC, но и на някои други марки. Чували сме толкова много имена… но кои са най-добрите супергерои на всички времена? Този въпрос подлежи на много спорове и лични предпочитания, но въпреки това споделяме с вас нашия списък с водещите 10 имена. 

Батман 

Батман, с истинско име Брус Уейн, е измислен супергерой, появяващ се в американските комикси, публикувани от DC Comics. Героят е създаден от художника Боб Кейн и писателя Бил Финджър и за първи път се появява в Детективски комикси # 27. Във филма той е изобразяван от Люис Уилсън, Робърт Лоури, Адам Уести и други. 

Батман е готин, защото не се нуждае от токсични отпадъци или гама лъчи, за да бъде страхотен супергерой. Той е оборудван с едни от най-страхотните оръжия и си има батмобил. 

Някои критици казват, че Батман не е най-великият супергерой, защото няма суперсили. Но кой се нуждае от суперсили, когато има мотивация, здрави тренировки и куп пари?  

Човекътпаяк 

Това е също измислен супергерой, появяващ се в американските комикси, публикувани от Marvel Comics, съществуващи в споделената вселена на компанията. Героят е създаден от писателя и редактор Стан Лий и писателя и художник Стив Дитко и за първи път се появява в Amazing Fantasy # 15 (август 1962 г.) 

Той може да не е най-силният супергерой, но е един от най-готините и забавни. Срещата с него определено си заслужава! 

Железният човек 

Него можем да видим в комиксите, публикувани от Marvel Comics. Героят е създаден от писателя и редактор Стан Лий, разработен от сценариста Лари Лийбър и проектиран от художниците Дон Хек и Джак Кърби.  

Той е различен, не следва правилата на някой друг! И е уникален герой, защото забавен и гениален. А и има страхотен костюм… 

Superman

Супермен 

Супермен е комичен герой. И вероятно първият толкова силен супергерой в измисления свят. Героят е създаден от писателя Джери Сийгъл и художника Джо Шустър, гимназисти, живеещи в Кливланд, Охайо, през 1933 г. Той е публикуван от DC comics. Първият анимационен филм за супергерой беше именно за Супермен. 

Според много хора, Супермен е най-готиният супергерой. Въпреки физическото си господство над хората, той има дълбока любов към човечеството и намира баланс и хармония на Земята. Той дава и страхотен пример на другите супергерои. 

А защо е Супермен? Не, не заради невероятните му сили — включително способността да поддържа косата си перфектна, след като лети близо до скоростта на светлината без шлем. Супермен е най-великият заради нестихващата си любов към живота. И способността му да вижда доброто в човечеството, когато никой друг не може.  

Върколака 

Върколакът е герой на Marvel Comics, често асоцииран с X-Men. Досега най-интересният и насилствен супергерой на всички времена. Не е случайно, че е толкова вълнуващ, а и обичан от феновете по цял свят. 

Капитан Америка 

Капитан Стивън Грант Роджърс, най-известен като Стив Роджърс или Капитан Америка е „родом“ от Marvel Comics. Той е ветеран от Втората световна война и е известен като първият супергерой в света. Героят е създаден от Джак Кърби и Джо Саймън. 

Един супергерой се определя не само от силата, но преди всичко от характера. Капитан Америка има най-възхитителния характер сред всички други супергерои. Въпреки че му липсват значителни суперсили, той е безстрашен и един от най-трудните герои за победа, защото се възползва максимално от ограничените си способности.  

Хълк 

Робърт Брус Банър, известен още като Хълк или Брус Банър също е герой на Marvel Comics. Героят е създаден от Стан Лий и Джак Кърби и е изобразен от Едуард Нортън и Марк Ръфало в кинематографичната вселена на Marvel. 

Когато професор Брус Банър изгуби самообладание, не искате да сте около него. Изригвайки с яростта си, той става известния зелен Хълк. А мнозина го наричат ​​невероятния Хълк! 

Флаш 

Флаш е дело на компанията DC Comics. Първата му поява е през октомври 1956 г. Той е създаден от Робърт Канигър. Основната му способност е супер скорост чрез Speed ​​Force и може да работи със скорост, превишаваща светлината. 

Флаш е толкова бърз, че нарушава някои закони на физиката. По принцип той може и да ходи по сгради, а на всичко отгоре има супер рефлекси, така че е много трудно да го удариш или хванеш. 

Тор 

Тор Одинсън е супергерой на Marvel Comics. Героят, базиран на едноименното норвежко митологично божество, е асгардският бог на гръмотевицата и притежава омагьосания чук Мьолнир, който му дава удивителни способности. Невероятен е! 

Заедно със своите свръхчовешки атрибутитой има много други способности, което го прави един от най-великите на всички времена. 

Дедпул 

Дедпул е антигерой, създаден от Marvel, чиято първа поява е в New Mutants # 98. Създаден е от Роб Лийфилд през февруари 1991 г. Характеристиките му включват самолечение и суперсила. Мнозина смятат, че той е най-забавният супергерой. И най-циничния, бихме добавили ние. 

А кой е вашият любим супергерой? 

Close Menu