Бионични ръце, които карат децата да се чувстват като супергерои

Тази компания променя начина, по който виждаме протезите. Open Bionics е технологична компания базирана във Великобритания. Нейната мисия е да създаде достъпни 3D принтирани протези. Те са около 30 процента по-евтини от тези, които се предлагат на пазара в момента. Задвижват се, чрез сензори прикрепени към кожата, улавящи мускулните движения. Мускулните движения контролират ръката и отварянето и затварянето на пръстите.

“Съосновател съм в Open Bionics тъй като искахме да създадем помощни устройства, които ще позволят на хората да бъдат по-свободни и независими. И искахме тези устройсва да бъдат наистина достъпни.”

Open Bionics си сътрудничи с Националното здравно обслужване (NHS) във Великобритания. NHS харчи приблизително 75 млн. долара годишно за услуги с протези. Около 40 часа отнема, за да се принтират 3D бионичните ръце. Човешкият крайник се сканира с таблет и дизайнът на протезата се планира тогава.

“Най-хубавото нещо в това е, че работим плътно с деца загубили крйниците си, като не просто създаваме решение за тях, а те ни помагат да изградим решението за  тях. Наистина смятам, че е вълнуващ момент. Най-хубавото нещо в работата ми е да виждам как хората чудесно се свързват с бионичния крайник за пръв път и това е наистина голям момент. Младите деца често нямат достъп до тези устройства защото те не са достатъчно малки или те са просто твърде скъпи и родителите им не могат да си ги позволят, или NHS не може да си позволи да снабди пациент с тях. Така че да мога да видя дете, което мърда пръстите си самостоятелно за първи път е много вълнуващо.”

Open Bionics работи върху ръце, които като че ли са излезли направо от вселената на научната фантастика. Налични са протези със супергероите на Marvel, Disney и Star Wars. Целта е да накара децата да се чувстват горди с техните протези. Това променя визията на протезите от медицински устройства в бионични ръце вдъхновени от супергероите.

Close Menu